Teknik­programmet

Teknikprogrammet är en kreativ högskoleförberedande utbildning som varvar teori med praktiskt arbete. Detta gör vi genom ett nära samarbete med branschen samt att våra lärare har en gedigen bakgrund både som forskare, lektorer och som utvecklare inom spelbranschen. Exempelvis har de varit delaktig i produktioner från Sveriges första AAA speltitel Headhunter (Amuze) till Battlefield (DICE).

Vi arbetar ämnesövergripande både inom och mellan program och våra teknikelever jobbar bl.a. med att ta fram system eller produkter som efterfrågas från andra elever. Vår ambition är att arbeta med den absolut senaste tekniken inom Augmented Reality, Virtual Reality och 3D Printing. Vi kan stoltsera med Stockholms första VR-Lab på gymnasienivå där våra teknikelever tar fram virtuella applikationer.

Teknikprogrammet på Danderyds gymnasium är för dig som vill studera vidare till ingenjör, arkitekt, produktdesigner eller spelutvecklare och vi har stark fokus på design- och innovations tänkande.

Teknikprogrammet på Danderyds gymnasium välkomnar liksom övriga program på Danderyds gymnasium alla som vill växa som människor och vill utvecklas i en riktning som du själv väljer.

Anette Bjärås
Anette Bjärås
Programrektor
anette.bjaras@danderyd.se 08-568 91 000