För elever med ASD/Aspergers syndrom

Här på Danderyds gymnasium får du gå ett högskoleförberedande program, i en mindre klass med ungefär 10 elever där alla elever har aspergers syndrom. Vi håller till i nyrenoverade och särskilt anpassade lokaler där varje klass har ett hemklassrum. Klassrummet är öppet på raster och under lunchen och du har tillgång till det både före och efter den schemalagda skoldagen. Du läser majoriteten av kurser med dina klasskamrater, men ibland läser ni även kurser med andra klasser. På Dagy har alla elever tillgång till en egen bärbar dator, vilken är ett viktigt arbetsredskap. Utöver den vanliga undervisningen gör vi också olika studiebesök och dessutom en skolresa. Du har möjlighet att ta del av den övriga skolans aktiviteter. Du kan också välja kurser inom det individuella valet i årskurs 2, 3 samt läsa språkkurser i modernt språk redan från årskurs 1. Vår undervisning sker i en lugn arbetsmiljö och våra lärare tar stort ansvar för att göra undervisningen meningsfull, hanterbar och begriplig.

Våra lärare

Varje klass har en mentor som följer dig under utbildningen och som hjälper dig att på olika sätt bli förberedd inför kommande studier och yrkesval. Alla lärare är behöriga och har stor erfarenhet av att arbeta med personer med ASD. Du kommer under dina år hos oss att utvecklas både socialt och kommunikativt och få med dig ökade insikter och ett stärkt självförtroende.

Om du är intresserad av att söka hit så skall du först kontakta oss. Du får sedan komma hit och träffa oss och bekanta dig med skolan. Ansökan sker därefter på vanligt vis. För att boka in ett besök, v.g. kontakta Staffan Lenneby.