UF-företag på Entreprenörskap på riktigt 2017

4 april 2017

Det var verkligen en fröjd att se alla duktiga elever som deltog på UF-mässan i Älvsjö. I år har vi drygt 40 UF-företag som drivs på Dagy. Det är elever som läser Ekonomiprogrammets profiler internationell ekonomi och kreativ marknadsföring samt i år - för första året - även Teknikprogrammets åk 3. På UF-mässan var det 24 UF-företags om ställde ut och gjorde en fantastiskt insats.

Ett av företagen kvalificerade sig till topp 6 på Årets UF-företag. Det var UniteUs UF som säljer en kokbok som verkar för att ge en interkulturell förståelse genom att kombinera matkultur med personliga berättelser från nyanlända svenskar. UniteUs UF vann även 2:dra pris för Årets hållbara UF-företag.

UF i montern
UniteUS UF med prischeck!

Dessutom vann Glorya UF 1:a pris för Årets Digitala innovation. Glorya har tagit fram en skönhetsapp där Glorya parar ihop stylister och kunder för olika skönhetsbehandlingar. Tjänsten utförs i kundens hem. “Vi tar salongen hem till dig!”.

Glorya UF med prischeck!

Together Active UF vann både 1:a pris för Årets hållbara företag och 2:dra pris för Årets Digitala innovation. Together Active UF har utvecklat en träningsapp där du skapar och ansluter dig till träningsaktiviteter nära dig. “It´s time to get Active!” Appen kan du ladda ner på Appstore.

Together Active UF med båda sina prischeckar!

Dagy hade sex elever som kvalificerade sig till topp 30 för Bästa säljare. Det var Frida Halvarsson (LockYourDrink UF), Victor Hedman (Snaplight UF), Lisa Lindwall (Vocolate UF), Sophia Bragd (UniteUs UF), Vilhem Rissler (BulldogHeadwear UF), Matilda Jaber (Don´t Forget UF) och Matilda blev även nominerad topp 4.

Även i kategorin Årets Unga ledare hade vi även elever från Dagy som var nominerade.