Gåspennan

16 juni 2020

Vinnarna i Gåspennan 2020 Danderyds gymnasium har genom lärarna i svenska, Carina Lundkvist och Thomas Lindell, skapat en novellskrivartävling ”GåsPennan”, en tävling där alla elever i åk 1-3 kan delta.
Årets Juryn bestod av lärarna Carina och Thomas samt skolans bibliotekarier Monica Liljedahl och Kristina Tingvall. Över trettio bidrag skickades in till novelltävlingen och juryn fick ett hårt arbete att välja ut de vinnande bidragen
Årets vinnare i Gåspennan 2020 för bästa novell gick till avgångseleven Shuanghao Tang i E17c för hennes novell ”En historieberättare”. Priset delades ut på studentexamen 9 juni. Det fina priset bestod av ett diplom, av ett presentkort på litteratur och en presentask med noveller från Novelix för framtida inspiration och skrivande.
I år delades också ut andra och tredje pris i tävlingen. Andra pris i Gåspennan delades ut till Sofia Barklund i N17e vars novell ”Sanningens stund” också vann utmärkelsen årets bästa novell enligt skolans bibliotekarier Monica och Kristina. Tredje pris vanns av Juliana Elmgren i S17c för hennes novell ”Den oälskade romantikerns förbannelse”. Priset bestod förutom diplom av presentkort på litteratur och en presentask med noveller från Novelix. Juryn utsåg också några ”bubblare” av de novellerna som de ansåg hade ett spännande innehåll och andra litterära kvaliteter. Årets bubblare för bästa novell i åk 2 gick till Liam Walford T18b för hans novell ”Stures sinne” och bästa novell åk 1 gick till Vega Brink Bylund i S19c för hennes novell ”Det okända”. Pris kommer delas ut vid terminsstart i augusti. Tävlingen fortsätter under nästa läsår så håll utkik efter information under hösten.

Gåspennans vinnare 2020
Första pris bästa novell Shuanghao Tang E17c Klicka här för att läsa
Andra pris Sofia Barklund N17e Klicka här för att läsa
Tredjepris Juliana Elmgren S17c Klicka här för att läsa
Årets bubblare bästa novell åk 2 Liam Walford T19b Klicka här för att läsa
Årets bubblare bästa novell åk 1 Vega Brink Bylund S19c Klicka här för att läsa