Gamla elever 4

5 oktober 2018

”När jag började gymnasiet tvivlade jag stort på att jag skulle kunna uppleva min dröm att kunna livnära mig på fotboll. När jag tog studenten hade jag en stark tro att jag skulle få uppleva den drömmen och idag spelar jag i Allsvenskan och kan livnära mig på fotbollen.”

Axel Björnström är 23 år och bor i Uppsala. Han är fotbollsspelare och spelar i IK Sirius i Allsvenskan. Han studerar även vid sidan av fotbollen på GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm). Där går Axel programmet Sport Management Axel gick på Danderyds gymnasium mellan åren 2011-2014. Han gick programmet ekonomi juridik fast med fotbollsinriktning, vilket innebar att han hade 3 fotbollspass i veckan på morgonen.

”När jag ser tillbaka på min gymnasietid så bär jag med mig mycket från fotbollsinriktningen. Utöver alla givande träningspass var det under gymnasietiden jag fick större kunskap om vad som krävs för att bli professionell fotbollsspelare. Jag fick större förståelse för träning och vad som krävs för att maximera sin egen förmåga.”