Gamla elever 3

15 december 2017

”Det var under gymnasiet som min nyfikenhet och intresse startade för kommunikation och marknadsföring. Och det gjorde beslutet enkelt för mig att plugga vidare efter gymnasiet, medan mina vänner valde att resa istället.”

Åren 2000-2003 gick Maja Siösteen på Danderyds gymnasium som då hade inriktningen Media. Maja är 33 år gammal och bor i Vasastan med sin familj. Just nu arbetar hon som Operating Officer på reklambyrån NORD DDB

”I mitt jobb som Operating Officer på reklambyrån Nord DDB är jag ansvarig för den dagliga driften av Stockholmskontoret med cirka 180 medarbetare. Jag gör allt från att se till att medarbetarna mår bra, till att hålla i veckomöten för alla avdelningschefer, ansvarig för trivsel- och utbildningsbudget. Andra delen är att jag också är ansvarig för talangrekrytering. I och med min bakgrund som Guldäggsgeneral har jag bra koll på branschen och kan rekrytera kreativ talang till byrån.”

Maja har tidigare arbetat sju år som ansvarig för reklamtävlingen Guldägget som har som syfte att höja den kreativa standarden och därmed föra svensk kommunikation framåt.

”Jag blir inspirerad av kommunikation. Ungefär på samma sätt som någon kan gå igång på målningar så går jag igång på reklam - som en konstform. Jag gillar även tempot som finns i branschen och den kontinuerliga förändring vi verkar i.”