Vi är en nystartad miljögrupp som består av fyra styrelsemedlemmar, ungefär 90 stödmedlemmar och en hedersmedlem. Vi jobbar med helt galet roliga frågor och idéer som rör miljön, såväl lokalt som globalt. Målet är att alla ska känna att det både är roligt och lätt att göra rätt. Alltså, mer hållbar utveckling i praktiken – inte bara i teorin!

Pågående tävling

Förvandla din pantburk till en lott och kasta den i en målad plåt-tunna istället för att slänga den i en vanlig papperskorg. Gör du rätt här, kan du troligen ha chans att vinna upp till 5000 kr, vilket är en fantastisk julklapp alternativt sommar-present! Mer information om hur du tävlar här

Frukostseminarier

Vi som är aktiva medlemmar får ”ledigt” från vissa lektioner i skolan för att kunna fortbilda oss och lära oss mer om olika miljöfrågor. Till exempel seminariet om nudging, för exempel se: Världens djupaste soptunna eller The dancing traffic lights

Toa-info

På vissa toaletter får vi sätta upp information om olika miljöfrågor eller händelser som vi vill uppmärksamma. Till exempel kommer du där kunna läsa om när vi kommer ha filmvisning i Aulan eller om vi lyckas övertala skolans kök att få designa vår egna vegetariska vecka där NI får bestämma rätterna!

För mer information, mejla till miljoegruppen@danderyd.se Självklart är du som vill vara stödmedlem eller aktiv medlem alltid välkommen. Hör av dig till oss så får du veta mer.

Vi har även en facebook-sida som heter Dagys Miljögrupp Gå in och visa ditt stöd genom att trycka på LIKE! Här kan du också ge oss tips på saker du tycker vi ska jobba mer med.

Att vara grön är att vara skön

Miljögruppen