/images/danderyd/logo_danderydsgymnasium.gif

Välkommen till Danderyds Gymnasium!

 
Danderyds Gymnasium är en attraktiv skola med många sökande till ett stort utbud av utbildningar. Våra elever är studiemotiverade och når goda resultat. De flesta fortsätter till universitet och högskola.

Dags att välja gymnasium inför 2016


På Danderyds gymnasium kan du välja mellan flera olika språk. Vi erbjuder steg 3-nivå i Franska, Kinesiska, Spanska och Tyska. För att vara behörig att söka någon av dessa kurser, måste du läsa detta språk under högstadiet och få godkänt betyg.

Om du inte läst något språk under grundskolan eller vill börja med ett nytt språk erbjuder vi steg 1-nivå i Japanska, Franska, Kinesiska, Italienska, Spanska och Tyska.

Har du frågor kring detta så är du varmt välkommen att kontakta oss info@dagy.danderyd.se eller gyantagningen@ksl.se


Antagningsprov 

 

Matematik spetsutbildning

 

                           Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet med bild, musik och teater programfördjupningar
Vill du veta mer? Passa på att ställa frågor till oss på vårt öppet hus den 28/1. 
Ny utbildning - SAM JURIDIK
Från och med hösten 2016 startar vi en ny fördjupning, JURIDIK, på Samhällsvetenskapsprogrammet - Ett program för dig som är intresserad av juridik och samhällsfrågor. Vill du veta mer: Klicka här: Inriktning Beteendevetenskap Juridik.

Du som önskar plats i årskurs 2 eller 3 på Danderyds Gymnasium:

Fyll i den här blanketten och skicka till:
Att. Studievägledare
Danderyds Gymnasium
Rinkebyvägen 4
182 36 Danderyd

Samarbetsprojekt kring programmering
Danderyds gymnasium och Fribergaskolan vill genom sitt samarbetsprojekt under VT2016  bidra till ökat intresse för programmering.
 
Japanese Speech Contest
Lördagen den 23 januari var det Japanese Speech Contest på Stockholms universitet.  Två elever från Danderyds gymnasium deltog,Tamara Zaitseva, N14a och  Sam Salmi, N14b.
 
Vinterdag(y) - isbanan är invigd
Äntligen är vintern här och vår nya isplan invigdes under vecka 2. Sol, 10 minusgrader och ett glatt humör omgärdade denna historiska händelse.
Dagermanbesök
Torsdagen den 8 oktober fick skolan besök av Lo Dagerman, dotter till den världsberömde författaren Stig Dagerman.
 
Vinnare i Skolornas Matematiktävling
David Wärn i N14a vann finalen i Skolornas Matematiktävling genom att lösa alla de sex problemen helt korrekt. Joakim Blikstad i N13a kom på fjärde plats. Ett stort grattis till David och Joakim.
 
Kompisbyrån fikar på Dagy
Eleverna i Kommunikation hade måndagen den 23 november Kompisbyrån på besök. De är en organisation som arbetar med att skapa fikamöten mellan nya svenskar och "redan etablerade svenskar".
Skolornas matematiktävling
Fem elever från spetsutbildningen i matematik gick till final i Skolornas matematiktävling! Ett stort grattis till Johannes Agestam (N13a), Joakim Blikstad (N13a), Nicole Hedblom (N14a), Lisa Wälfors (N13a) och David Wärn (N14a).
 
Kina 2015
Under v 43 gjorde E13e en fantastisk resa till Shanghai och Peking. Inom ramen för kursen Politik och hållbar utveckling besöktes ett antal företag i Shanghai och Peking. Gruppen blev enormt väl mottagen och Dagy och Sverige representerades på ett bra sätt.
 
Brysselresa med J13a, J13b
Den 10-16 oktober gick bussarna från Danderyds gymnasium mot Bryssel för att uppleva Europa ur "De mänskliga rättigheternas" perspektiv.
Londonpraktik 2015
11 till 23 oktober åkte 84 elever som går i åk 3 på Ekonomi programmet – internationell ekonomi till London för att göra sim traditionsenliga två veckors praktik på olika företag.
 
Teknikprogrammet på Tekniska muséet
Teknikprogrammet med inriktning design och produktutveckling åk 2, har genomfört i ett projekt samarbete med en grupp studenter från Konstfacks bildlärarutbildning och Tekniska muséet.
 
Bordsladdaren Artoo
Maja Askell i T13A har designat en mobilhållare - en uppgift i Konstruktionskursen Teknikprogrammet.
Astronautbesök
Onsdag den 23 sept hade Dagy äran att få besök av Dr Drew Gaffney, professor i medicin och astronaut. Warm greetings to Prof. Gaffney and his family, from the students and staff of Danderyds Gymnasium.
 
Tyskt språkdiplom
Dagy erbjuder alla elever i tyska, steg 4, att delta i ett test, som kan ge ett tyskt Sprachdiplom. Om du vill jobba i Tyskland kan ett Deutsches Sprachdiplom visa din tyske arbetsgivare att du har en god nivå i det tyska språket.
 
Biblioteket
Vill du låna skönlitteratur eller få hjälp med informationssökning? Välkommen till Biblioteket på Danderyds gymnasium! 
Sök
DET HÄNDER NU
Hit och härifrån
Läsårsdata, stödtider, skrivschema
Mattegodis
Teater
Biblioteket
Veckans meny
webmail


Till dig i nian


Telefon: vx 08-568 913 01 | Telefax: exp 08-568 913 19 |
Adress: Danderyds Gymnasium, Rinkebyvägen 4, 182 36 Danderyd |
/upload/logotyper/logo_danderydskommun.gif