/images/danderyd/logo_danderydsgymnasium.gif

Välkommen till Danderyds Gymnasium!

 
Danderyds Gymnasium är en attraktiv skola med många sökande till ett stort utbud av utbildningar. Våra elever är studiemotiverade och når goda resultat. De flesta fortsätter till universitet och högskola.

Öppet hus på Dagy 30 november


Allmän information i aulan kl 18:00 och kl 19:00


Du som önskar en plats på Danderyds Gymnasium inför årskurs 1

Fyll i den här blanketten och mejla ansokan@dagy.danderyd.se


 

Du som önskar en plats på Danderyds Gymnasium inför årskurs 2 eller 3

Fyll i den här blanketten och skicka till:
Att: Studievägledare
Danderyds Gymnasium
Rinkebyvägen 4
182 36 Danderyd

Astronautbesök
Onsdag den 23 sept hade Dagy äran att få besök av Dr Drew Gaffney, professor i medicin och astronaut. Warm greetings to Prof. Gaffney and his family, from the students and staff of Danderyds Gymnasium.
 
Bordsladdaren Artoo
Maja Askell i T13A har designat en mobilhållare - en uppgift i Konstruktionskursen Teknikprogrammet.
 
Festkonsert på Dagy
Söndag 11 oktober kl 15:00 och 18:00 är det festkonsert i Danderyds gymnasiums aula med bl a Loa Falkman och Hillevi Martinpelto. Läs mer: Info affisch
Vinnare i skolans skrivartävling korade
Rotary Djursholm har nu utsett tre vinnare i tvåornas skrivartävling. De tre vinnarna, som belönas av Rotary Djursholm med var sitt stipendium, blev i år: Edith Gärtner, N13c; Lisa Leonardsson, N13c och Sanna Asad, N13c
 
Besök av Hibakushas
”Vi ska inte glömma”, säger Mr Morita en av överlevarna från atombomberna i Japan 1945. Budskapet om förödelserna som kan ske genom atombomber ska spridas över världen, detta är syftet med Hibakushas världsturné med båten Peace Boat.
 
Framgång i "Utställningen Unga Forskare"
Toomas Liiv N12a vann två priser i finalen av Utställningen Unga Forskare. Han deltog med sitt Gymnasiearbete:  Disordered Packings of the Platonic Solids and the Pentagonal Trapezohedron.
Skol-DM i bordtennis
Här ser ni gårdagens stolta vinnare i skol-DM i amatörklassen i bordtennis! Till höger i bild är Hannes Axell N13b som vann hela turneringen efter en stark final med 3-0 i set. På tredje plats kom Isak Nygård även han från N13b.
 
Vi vann SM i juridik - IGEN!
Det vinnande laget från klass J12a på Danderyds Gymnasium består av: Pernilla Björklund, Christofer Klerbro, Fredrik Brändström, Julia Ivert och Elin Pedersen under handledning av Eva Lundberg, lärare i juridik och initiativtagare till juridikinriktningen på Danderyds Gymnasium.
 
Spetselever finalister i Linköpings casetävling
Jesper Flodmark, Rebecka Lund, Victor Sellstedt och Björn Thorén från N13a hade kvalificerat sig till Gymnasiecasets final i Linköping 25-26 mars. Gymnasiecaset är Sveriges största casetävling för gymnasieelever och ca 200 Sverige deltog i år.
 
Teaterworkshops på franska
Den franske dramatikern Philippe Dorin, eleverna i franska 4 och deras lärare läste, gestaltade och diskuterade teater under ett par spännande och ovanliga språklektioner i mars. Av några scener blev det film!
 
Pia Sundhage på besök
Den 17/3 höll förbundskapten Pia Sundhage ett föredrag om ledarskap och framtidens fotbollsspelare för fotbollseleverna.
 
På landslagsläger i La Manga
Dagy NIU fotbollselev Marie Johansson i bild med vit tröja är på landlagsläger med Sveriges U-19 damlandslag i La Manga. Stort grattis Marie!
Tanzania 2015
Inom ramen för samhällsvetenskapligt program med internationell inriktning genomfördes tillsammans med S12a en lyckad resa till Moshi, Tanzania.
 
Fina priser på Våga Vara Egen
Vi vill gratulera tre UF-företag från Dagy till tre fina förstapriser och ett andrapris och önska er lycka till på SM i UF-företagande den 11-12 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö!
 
Samarbete med RUBN lighting
Teknikprogrammet på Dagy har inlett ett samarbete med den prisbelönta formgivaren Niclas Hoflin och företaget RUBN lightning. I ett projekt som äger rum under våren 2015 kommer Rubn Lightnings VD Niclas Hoflin att starta projektet med en inspirationsföreläsning.
Erik Hamrén besöker Dagy
Förbundskapten Erik Hamrén besökte NIU fotbollseleverna och berättade bl a om sitt ledarskap och landslaget.
 
Londonpraktik 2014
I London praktiserade Alice Bogren och Olivia Pettersson i E12b på Statesman Travel group, som jobbar med Business travel management. Klicka på bilden för att läsa mer och se flera bilder.
 
Gratis vaccination mot livmoderhalscancer
Vaccination mot livmoderhalscancer och kondylom (HPV-virus) ges på husläkarmottagningar och vaccinationscentraler.
Teknikprogrammet: studieresa till Hultsfred
Teknikprogrammets inriktning design och produktutveckling, T12a, arbetar med idéer för nästa generations väderskydd/busskur.
 
Vinst i designtävling!
Grattis till Nils Tarukoski T11a till vinsten i en designtävling med inriktning på ett mer hållbart samhälle.
Tävlingen genomfördes i ett samarbete mellan IKEA och organisationen We_change.
 
Tyskt språkdiplom
Dagy erbjuder alla elever i tyska, steg 4, att delta i ett test, som kan ge ett tyskt Sprachdiplom. Om du vill jobba i Tyskland kan ett Deutsches Sprachdiplom visa din tyske arbetsgivare att du har en god nivå i det tyska språket.
Biblioteket
Vill du låna skönlitteratur eller få hjälp med informationssökning? Välkommen till Biblioteket på Danderyds gymnasium! 
 
Design och produktutveckling
Johan Holmerin har formgivit klockan Wrist Watch Mark I. Läs mer om Computer Aided Design på Danderyds gymnasium.
Sök
DET HÄNDER NU
Hit och härifrån
Lärcentrum, läsårsdata
Mattegodis
Teater
Biblioteket
Veckans meny
webmail


Till dig i nian


Telefon: vx 08-568 913 01 | Telefax: exp 08-568 913 19 |
Adress: Danderyds Gymnasium, Rinkebyvägen 4, 182 36 Danderyd |
/upload/logotyper/logo_danderydskommun.gif