/images/danderyd/logo_danderydsgymnasium.gif

Välkommen till Danderyds Gymnasium!

 
Danderyds Gymnasium är en attraktiv skola med många sökande till ett stort utbud av utbildningar. Våra elever är studiemotiverade och når goda resultat. De flesta fortsätter till universitet och högskola.

Kursomdömen/F-resultat

 
Vi påminner om att i vår Hypernetmodul redovisas F-resultat löpande och den 23 jan finns kursomdömen att ta del av, Vh Dagy. 
Länk till lathund hur man gör 
Du som ännu inte har lagt in din kontaktinformation i Hypernet är välkommen att göra det.
Tanzania 2015
Inom ramen för samhällsvetenskapligt program med internationell inriktning genomfördes tillsammans med S12a en lyckad resa till Moshi, Tanzania.
 
Fina priser på Våga Vara Egen
Vi vill gratulera tre UF-företag från Dagy till tre fina förstapriser och ett andrapris och önska er lycka till på SM i UF-företagande den 11-12 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö!
 
Kenya - NA Specialiseringskurs
Elever som läser naturvetenskaplig specialisering Ekologi och hållbar utveckling, fokus Kenya på Dagy har haft några fantastiska dagar på savannen. Naturvård här kräver allt från spårning, spillning och kompass till gps och rörelsekamera.
Föreläsning för tonårsföräldrar
Föreläsning för tonårsföräldrar 26 mars: Attityderna till cannabis blir alltmer liberala. Många unga betraktar drogen som ofarlig, men det stämmer inte, cannabis är farligt.
Information om föreläsningen.
 
Seger i Gymnasie-SM i programmering
Joakim Blikstad (N13a) vann överlägset finalen av Programmeringsolympiaden 2015! Tävlingen (som också kallas Gymnasie-SM i programmering) avgjordes på Spotifys huvudkontor i Stockholm.
 
Samarbete med RUBN lighting
Teknikprogrammet på Dagy har inlett ett samarbete med den prisbelönta formgivaren Niclas Hoflin och företaget RUBN lightning. I ett projekt som äger rum under våren 2015 kommer Rubn Lightnings VD Niclas Hoflin att starta projektet med en inspirationsföreläsning.
Skolverkets beslut om spets på Dagy
Vi är stolta över att kunna meddela Skolverkets beslut om förlängd riksrekryterande gymnasial matematik-spetsutbildning till och med 2022.
 
Samarbetsavtal mellan Dagy och IK Frej
Danderyds Gymnasium är mycket stolta över att kunna presentera en ny samarbetspartner till NIU fotboll. Nyblivna superettanklubben IK Frej och Dagy har kommit överens om ett samarbetsavtal.
 
Workshop på Hyper Island
Klass S13c har varit på en heldags workshop om kreativitet på Hyper Island. Yrkesskolan är eftergymnasial, internationell och specialiserar sig på digitala och interaktiva medier.
Erik Hamrén besöker Dagy
Förbundskapten Erik Hamrén besökte NIU fotbollseleverna och berättade bl a om sitt ledarskap och landslaget.
 
Avtal med Athletic FC!
I samband med att AFC tog klivet upp i superettan har klubben visat intresse för att hitta en kompetent samarbetspartner bland länets NIU fotbollsgymnasier. Detta har resulterat i ett samarbetsavtal mellan Dagy och Athletic FC.
 
Teaterworkshops på franska
Teaterworkshops på franska med Pascale Grillandini från Paris. Med teater som metod övar vi färdigheter i språk. För flera en ny erfarenhet men som inte avskräckte någon från att göra sitt bästa i teatersalen. Bravo tout le monde!
S13c på Tekniska Museet
S13c - Åk 2 Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Media – var på Tekniska museet onsdagen den 5 nov. Eleverna fick göra ett nyhetsprogram som sändes i Öppna kanalen samma kväll.
 
Londonpraktik 2014
I London praktiserade Alice Bogren och Olivia Pettersson i E12b på Statesman Travel group, som jobbar med Business travel management. Klicka på bilden för att läsa mer och se flera bilder.
 
Teknikprogrammet: studieresa till Hultsfred
Teknikprogrammets inriktning design och produktutveckling, T12a, arbetar med idéer för nästa generations väderskydd/busskur.
Gratis vaccination mot livmoderhalscancer
Vaccination mot livmoderhalscancer och kondylom (HPV-virus) ges på husläkarmottagningar och vaccinationscentraler.
 
Vi vann SM i juridik!
Danderyds Gymnasium tog hem pokalen för år 2014
 
Med matematik som hobby
För tredje året i rad knep Danderyds Gymnasium första platsen i "Matte-SM". Pythagoras och Picks sats, liksom deduktioner och muffins, är vardagsmat för gymnasiegenierna som spås en lysande framtid som nästa generations samhällsutvecklare.
 
Vinst i designtävling!
Grattis till Nils Tarukoski T11a till vinsten i en designtävling med inriktning på ett mer hållbart samhälle.
Tävlingen genomfördes i ett samarbete mellan IKEA och organisationen We_change.
 
Tyskt språkdiplom
Dagy erbjuder alla elever i tyska, steg 4, att delta i ett test, som kan ge ett tyskt Sprachdiplom. Om du vill jobba i Tyskland kan ett Deutsches Sprachdiplom visa din tyske arbetsgivare att du har en god nivå i det tyska språket.
 
Biblioteket
Vill du låna skönlitteratur eller få hjälp med informationssökning? Välkommen till Biblioteket på Danderyds gymnasium! 
Design och produktutveckling
Johan Holmerin har formgivit klockan Wrist Watch Mark I. Läs mer om Computer Aided Design på Danderyds gymnasium.
Sök
DET HÄNDER NU
Hit och härifrån
Lärcentrum, läsårsdata, skrivschema
Mattegodis
Teater
Biblioteket
Veckans meny
webmail


Till dig i nian


Telefon: vx 08-568 913 01 | Telefax: exp 08-568 913 19 |
Adress: Danderyds Gymnasium, Rinkebyvägen 4, 182 36 Danderyd |
/upload/logotyper/logo_danderydskommun.gif