/images/danderyd/logo_danderydsgymnasium.gif

Välkommen till Danderyds Gymnasium!

 
Danderyds Gymnasium är en attraktiv skola med många sökande till ett stort utbud av utbildningar. Våra elever är studiemotiverade och når goda resultat. De flesta fortsätter till universitet och högskola.

Kursomdömen/F-resultat

 
Vi påminner om att i vår Hypernetmodul redovisas F-resultat löpande och den 23 jan finns kursomdömen att ta del av, Vh Dagy. 
Länk till lathund hur man gör 
Du som ännu inte har lagt in din kontaktinformation i Hypernet är välkommen att göra det.
Rektorshearing på DaGy
I mars ordnades den första rektorshearingen på Dagy av elevkåren. Under en timmes tid fick skolledningen svara på frågor om allt från datorer till skolmat. Dagy ser fram emot nästa tillfälle.

 
Dagys killar vann skol-DM i inomhusfotboll
Fredag 20 mars spelades finalen av skol-DM i inomhusfotboll. Matchen spelades mellan Danderyds gymnasium och Upplands-Bro gymnasiet. DaGy vann med 4-1.
 
Dagys tjejer vann skol-DM i inomhusfotboll
Torsdagsförmiddagen den 19 mars möttes Danderyds och Kärrtorps gymnasium i finalen av inomhus-DM i fotboll. Efter en övertygande insats vann DaGy finalen med 3-0.
Föreläsning inställd
OBS! Föreläsningen den 26 mars för tonårsföräldrar om cannabis är inställd pga för få anmälningar.
 
Pia Sundhage på besök
Den 17/3 höll förbundskapten Pia Sundhage ett föredrag om ledarskap och framtidens fotbollsspelare för fotbollseleverna.
 
På landslagsläger i La Manga
Dagy NIU fotbollselev Marie Johansson i bild med vit tröja är på landlagsläger med Sveriges U-19 damlandslag i La Manga. Stort grattis Marie!
Tanzania 2015
Inom ramen för samhällsvetenskapligt program med internationell inriktning genomfördes tillsammans med S12a en lyckad resa till Moshi, Tanzania.
 
Fina priser på Våga Vara Egen
Vi vill gratulera tre UF-företag från Dagy till tre fina förstapriser och ett andrapris och önska er lycka till på SM i UF-företagande den 11-12 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö!
 
Kenya - NA Specialiseringskurs
Elever som läser naturvetenskaplig specialisering Ekologi och hållbar utveckling, fokus Kenya på Dagy har haft några fantastiska dagar på savannen. Naturvård här kräver allt från spårning, spillning och kompass till gps och rörelsekamera.
Seger i Gymnasie-SM i programmering
Joakim Blikstad (N13a) vann överlägset finalen av Programmeringsolympiaden 2015! Tävlingen (som också kallas Gymnasie-SM i programmering) avgjordes på Spotifys huvudkontor i Stockholm.
 
Samarbete med RUBN lighting
Teknikprogrammet på Dagy har inlett ett samarbete med den prisbelönta formgivaren Niclas Hoflin och företaget RUBN lightning. I ett projekt som äger rum under våren 2015 kommer Rubn Lightnings VD Niclas Hoflin att starta projektet med en inspirationsföreläsning.
 
Skolverkets beslut om spets på Dagy
Vi är stolta över att kunna meddela Skolverkets beslut om förlängd riksrekryterande gymnasial matematik-spetsutbildning till och med 2022.
Workshop på Hyper Island
Klass S13c har varit på en heldags workshop om kreativitet på Hyper Island. Yrkesskolan är eftergymnasial, internationell och specialiserar sig på digitala och interaktiva medier.
 
Erik Hamrén besöker Dagy
Förbundskapten Erik Hamrén besökte NIU fotbollseleverna och berättade bl a om sitt ledarskap och landslaget.
 
Teaterworkshops på franska
Teaterworkshops på franska med Pascale Grillandini från Paris. Med teater som metod övar vi färdigheter i språk. För flera en ny erfarenhet men som inte avskräckte någon från att göra sitt bästa i teatersalen. Bravo tout le monde!
Londonpraktik 2014
I London praktiserade Alice Bogren och Olivia Pettersson i E12b på Statesman Travel group, som jobbar med Business travel management. Klicka på bilden för att läsa mer och se flera bilder.
 
Gratis vaccination mot livmoderhalscancer
Vaccination mot livmoderhalscancer och kondylom (HPV-virus) ges på husläkarmottagningar och vaccinationscentraler.
 
Teknikprogrammet: studieresa till Hultsfred
Teknikprogrammets inriktning design och produktutveckling, T12a, arbetar med idéer för nästa generations väderskydd/busskur.
Vi vann SM i juridik!
Danderyds Gymnasium tog hem pokalen för år 2014
 
Vinst i designtävling!
Grattis till Nils Tarukoski T11a till vinsten i en designtävling med inriktning på ett mer hållbart samhälle.
Tävlingen genomfördes i ett samarbete mellan IKEA och organisationen We_change.
 
Tyskt språkdiplom
Dagy erbjuder alla elever i tyska, steg 4, att delta i ett test, som kan ge ett tyskt Sprachdiplom. Om du vill jobba i Tyskland kan ett Deutsches Sprachdiplom visa din tyske arbetsgivare att du har en god nivå i det tyska språket.
Biblioteket
Vill du låna skönlitteratur eller få hjälp med informationssökning? Välkommen till Biblioteket på Danderyds gymnasium! 
 
Design och produktutveckling
Johan Holmerin har formgivit klockan Wrist Watch Mark I. Läs mer om Computer Aided Design på Danderyds gymnasium.
Sök
DET HÄNDER NU
Hit och härifrån
Lärcentrum, läsårsdata, skrivschema
Mattegodis
Teater
Biblioteket
Veckans meny
webmail


Till dig i nian


Telefon: vx 08-568 913 01 | Telefax: exp 08-568 913 19 |
Adress: Danderyds Gymnasium, Rinkebyvägen 4, 182 36 Danderyd |
/upload/logotyper/logo_danderydskommun.gif