/images/danderyd/logo_danderydsgymnasium.gif

Välkommen till Öppet hus på Dagy!

Information inför valet till gymnasieskolan 2015.
Allmän presentation av Danderyds Gymnasium
 
29 januari 2015 kl 18:00
 

Kursomdömen/F-resultat

 
Vi påminner om att i vår Hypernetmodul redovisas F-resultat löpande och den 23 jan finns kursomdömen att ta del av, Vh Dagy. 
Länk till lathund hur man gör 
 
Du som ännu inte har lagt in din kontaktinformation i Hypernet är välkommen att göra det.

Ny rektor till EK på Dagy

Efter en diger rekryteringsprocess är det nu klart. Jeanette Fry blir ny rektor på Ekonomiprogrammet. Jeanette är i grunden lärare i ekonomiska ämnen men kommer närmast från tjänsten som rektor på Rudbecksskolan i Sollentuna. Jeanette tillträder sin tjänst den 7 januari och vi hälsar henne varmt välkommen.


Information till föräldrar om en resa till Vemdalen 15-18 januari

DAGYs elevkår och flera andra elevkårer i Norrort har tagit initiativ till en vinterresa till Vemdalen mellan 15-18 januari. Jag vill med denna text understryka att skolan (Dagy) inte har något som helst att göra med arrangemanget av denna resa. Eftersom detta inte är något som skolan står bakom eller är med och arrangerar beviljas ingen ledighet i samband med resan.
 
Anders Boman
Gymnasiechef
Erik Hamrén besöker Dagy
Förbundskapten Erik Hamrén besökte NIU fotbollseleverna och berättade bl a om sitt ledarskap och landslaget.
 
Många spetselever i finalen
Inte mindre än 6 av de 25 finalisterna i årets upplaga av Skolornas matematiktävling kom från spetsutbildningen i matematik vid Danderyds Gymnasium! Vi gratulerar dem alla till framgången!
 
Grattis till iRepear Danderyd!
UF-företaget iRepear Danderyd i E12a har vunnit första pris i tävlingen "kickstartcupen" för bästa klipp om sin affärsidé! Vinsten blev 10000kr plus handledning av en professionell handledare. Stort grattis!
Avtal med Athletic FC!
I samband med att AFC tog klivet upp i superettan har klubben visat intresse för att hitta en kompetent samarbetspartner bland länets NIU fotbollsgymnasier. Detta har resulterat i ett samarbetsavtal mellan Dagy och Athletic FC.
 
Teaterworkshops på franska
Teaterworkshops på franska med Pascale Grillandini från Paris. Med teater som metod övar vi färdigheter i språk. För flera en ny erfarenhet men som inte avskräckte någon från att göra sitt bästa i teatersalen. Bravo tout le monde!
 
Dagy till kvartsfinal i skol SM
Dagys fotbollstjejer är vidare till kvartsfinal i skol SM fotboll efter en stabil vinst med 3-1 mot förra årets finalist Widenska gymnasiet, Västerås.
Juvenes translatores 2014
Torsdag 27 november är det dags för EU:s årliga översättningstävling Juvenes Translatores. Följande elever representerar Danderyds gymnasium: Veronika Gillberg S13a, Michaela  Nordlin N13c, Rebecka Lund N13a, Herman Kuntscher N13b.
 
Mattelärare besöker skolor i Helsingfors
17-18 november 2014 besökte 10 matematiklärare från Dagy gymnasieskolorna Lärkan och Brändö i Helsingfors. Lektionsbesöken och diskussionerna med de finska kollegorna var givande och inspirerande. klicka på bilden - se flera bilder
 
S13c på Tekniska Museet
S13c - Åk 2 Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Media – var på Tekniska museet onsdagen den 5 nov. Eleverna fick göra ett nyhetsprogram som sändes i Öppna kanalen samma kväll.
Londonpraktik 2014
I London praktiserade Alice Bogren och Olivia Pettersson i E12b på Statesman Travel group, som jobbar med Business travel management. Klicka på bilden för att läsa mer och se flera bilder.
 
Masterclass in Mathematics
Danderyds Gymnasium organiserade 2-5 april konferensen "Masterclass in Mathematics — How to stimulate talented students in Mathematics" och tio lärare och fjorton elever från sju europeiska länder hade rest till Danderyd för att delta.
 
Teknikprogrammet: studieresa till Hultsfred
Teknikprogrammets inriktning design och produktutveckling, T12a, arbetar med idéer för nästa generations väderskydd/busskur.
Gratis vaccination mot livmoderhalscancer
Vaccination mot livmoderhalscancer och kondylom (HPV-virus) ges på husläkarmottagningar och vaccinationscentraler.
 
Vi vann SM i juridik!
Danderyds Gymnasium tog hem pokalen för år 2014
 
Med matematik som hobby
För tredje året i rad knep Danderyds Gymnasium första platsen i "Matte-SM". Pythagoras och Picks sats, liksom deduktioner och muffins, är vardagsmat för gymnasiegenierna som spås en lysande framtid som nästa generations samhällsutvecklare.
 
Vinst i designtävling!
Grattis till Nils Tarukoski T11a till vinsten i en designtävling med inriktning på ett mer hållbart samhälle.
Tävlingen genomfördes i ett samarbete mellan IKEA och organisationen We_change.
 
Tyskt språkdiplom
Dagy erbjuder alla elever i tyska, steg 4, att delta i ett test, som kan ge ett tyskt Sprachdiplom. Om du vill jobba i Tyskland kan ett Deutsches Sprachdiplom visa din tyske arbetsgivare att du har en god nivå i det tyska språket.
 
Biblioteket
Vill du låna skönlitteratur eller få hjälp med informationssökning? Välkommen till Biblioteket på Danderyds gymnasium! 
Design och produktutveckling
Johan Holmerin har formgivit klockan Wrist Watch Mark I. Läs mer om Computer Aided Design på Danderyds gymnasium.
Sök
DET HÄNDER NU
Hit och härifrån
Lärcentrum, läsårsdata, skrivschema
Mattegodis
Teater
Biblioteket
Veckans meny
webmail


Till dig i nian


Telefon: vx 08-568 913 01 | Telefax: exp 08-568 913 19 |
Adress: Danderyds Gymnasium, Rinkebyvägen 4, 182 36 Danderyd |
/upload/logotyper/logo_danderydskommun.gif